söndag 22 januari 2012

God Söndag.....



.....var en sväng och kollade på ägorna att allt stod rätt till och visst längtar man till våren nu när dessa snöflingor virvlar ner utanför fönstret och det är -2 ute. Man ska väl inte klaga så mycket då det vart väldans fattigt med snö och kyla denna vinter.
Planerar på och byta färg på stugan till något grönare fasad. Den gula börjar trötta ut mig rejält och är riktigt trött på och se allt skit skina på väggarna. Någon som har tips på vilken sorts färg man ska ha på fasaden kan väl kommentera detta eller skicka ett mail på susan.lundkvist@gmail.com. Alla tips mottages gärna.
Blir nog en hel del del färg man ska köpa då det är 3 byggnader som skall målas och se vilka som kan tänkas hjälpa till under sommardelen sen. Kan ju tillägga att förfriskningar kommer att finnas på plats då *S*.

Vi har byggt en del sen vi köpte stugan en altan till gäststugan i 3 olika faser, planterat buxbom framtill och fejat lite på den. Det bästa eller värsta är ju att man aldrig blir nöjd och drömmen är ju att vi får kommunalt så man kan bygga ut och bo där året om sen i framtiden.

Just nu längtar jag och det kliar verkligen i mina gröna fingrar och sätta igång med växthuset och grödorna på landet.  Gå ut en sommar morgon till växthuset och plocka ner en gurka och ett par solmogna tomater till frukost gör verkligen så att tårna krullar sig och snålvattnet rinner i munnen. Plocka färsk vitlök och strimla ner i salladen och plocka sina egna jordgubbar till glassen och fikat. Helt underbart.

Kryddor som timjan, persilja, dill och citronmeliss. I år blir det väl till och försöka få till några pumpor i grönsakslandet samt flytta på ett par björnbärsbuskar som står för tätt i landet till ena långsidan på gästhuset.

Det finns massor att göra om man vill ibland får man vila sina lurviga och släpa sig ner till bryggan och båten, ro ut sola och fiska. Motor har vi inhandlat, men första gången vi var ute fick vi motorstop långt ut åt helvete på Hjälmaren så vi fick ju i godan ro använda oss av årorna för att komma hem. Fick ju lite panik då det började bli lite mörkt. Dennis han var ju inte värst road av denna tripp medans jag satt och asgarvade hela årningen hem.......


Nåja nu vankas det köttfärslimpa och pepparsås, kokt potatis här hemma så jag lämnar er till denna trevliga söndagafton. Återkommer....Japp det gör jag.

Love//Suss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar